Gruusia peaminister tänas Eestit toetuse eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Gruusia peaminister Nika Gilauri.
Peaminister Andrus Ansip ja Gruusia peaminister Nika Gilauri. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Gruusia peaministri Nika Gilauriga, kes tänas Eesti inimesi toetuse eest Gruusiale.

Peaminister Ansip kinnitas kohtumisel, et Eesti ja Gruusia on head partnerid mitmetes rahvusvahelistes organisatsioonides ja suhted riikide vahel on head, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Kohtumisel kõneldi peamiselt majanduskoostööst, kuid kõne all olid ka poliitilised küsimused. «Eesti austab Gruusia territoriaalset terviklikkust ja suveräänsust,» kinnitas peaminister Ansip.

Gruusia peaminister tänas Eesti inimesi toetuse eest Gruusiale, seda eriti keerulistel aegadel. Tema sõnul on Gruusia viinud läbi mitmeid
reforme, kus  praktikasse on rakendatud Eestilt õpitud õppetunnid.

Peaministrid avasid  täna ka äriseminari, kus osalesid ettevõtjaid nii Eestist kui Gruusiast. Ansip rõhutas, et vaatamata Gruusia liberaalsele ärikliimale ja headele äritingimustele ei ole majandussuhted riikide vahel väga ulatuslikud, kaubanduse mahtude osas asub Gruusia 86. kohal.

«See tähendab seda, et nii Eesti ettevõtjatel kui Gruusia ettevõtetel on väga suured võimalused edukaks äriks,» sõnas Ansip. «Eelkõige näen häid võimalusi IT- ja telekommunikatsiooni alal ning tehnoloogia ekspordil Gruusiasse, kuid koostöö võimalusi on ka teistel aladel, näiteks põllumajanduses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles