Veebikeskkonnas tegutsenud väljapressija sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglatrellid.
Vanglatrellid. Foto: Reuters / Scanpix

Harju maakohus mõistis esmaspäeval kriminaalkorras süüdi mehe, kes võitis veebikeskkonnas oma sookaaslase usalduse ning kui viimane tunnistas lõpuks talle oma homoseksuaalsust, hakkas kannatanult raha välja pressima.


Süüdistuse järgi hakkasid kaks täisealist meest tänavu talvel interneti kaudu suhtlema ning peagi sai 30-aastane Tarmo-Toomas oma suhtluspartnerilt teada tema homoseksuaalsetest mõtetest.

Seepeale otsustas Tarmo-Toomas hakata kannatanult raha välja pressima. Mees nõudis tänavu 15. veebruarist kuni 12. märtsini nii e-kirja kui ka telefoni teel kannatanult 35 000-100 000 krooni tasumist ning vastasel korral ähvardas kannatanut häbistavate andmete avaldamisega.

Kuigi kannatanu kartis, et Tarmo-Toomas teeb oma ähvarduse teoks, pöördus ta siiski lõpuks politseinike poole ning väljapressija suhtes käivitus kriminaaluurimine. Kohtueelse menetluse lõppedes sai mees süüdistuse karistusseadustiku väljapressimist käsitleva paragrahvi järgi.

Esmaspäeval mõistis Harju maakohus Tarmo-Toomase süüdi ning karistas teda kolmekuulise vangistusega. Kuna kohus arutas süüasja lühimenetluse korras, vähendati karistust kolmandiku võrra ning seega tuleb mehel kanda kahekuuline vangistus. Kohus ei pööra karistust täitmisele, kui Tarmo-Toomas ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtliku süütegu.

Ühtlasi mõistis kohus mehelt välja sundraha 6525 krooni ja kaitsjatasu 1080 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles