Kreisiraadiol uued sketšid tulekul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja (vasakult), Hannes Võrno ja Tarmo Leinatamm ehk Kreisiraadio.
Peeter Oja (vasakult), Hannes Võrno ja Tarmo Leinatamm ehk Kreisiraadio. Foto: Peeter Langovits

Sel nädalal alustas Kuku raadios taas legendaarne Kreisiraadio. Uued sketšid ja tegelaskujudki jõuavad kuulajaini kolme kuu vältel. Lisaks ilmub Kreisiraadiolt kolmel plaadil nende seniste lugude paremik.

Kuku raadio peatoimetaja Janek Lutsu sõnul oli viimane saade eetris kaheksa aastat tagasi ning Tarmo Leinatammel, Hannes Võrnol ja Peeter Ojal oli selle ajaga kõvasti uusi ideid tekkinud.


«Kui sellised inimesed tulevad minu juurde ja ütlevad, et äkki teeks jälle, et maru pikk vahe on, siis on väga raske ära öelda,» räägib Luts põhjustest, miks Kreisiraadio taas kolme kevadkuu jooksul Kuku eetrisse jõuab.



Üks Kreisiraadio peategelastest, Hannes Võrno, nägi uute osade lindistamises ka lihtsalt head võimalust vanade sõpradega kokku saada. «Mõte ja motiiv on sama, punnitama ja hambad ristis nalja tegema me ei hakka,» lubab Võrno.



Lutsu väitel tuli Kreisiraadio uute saadete tegemise initsiatiiv puhtalt Leinatammelt, Võrnolt ja Ojalt, kellega sai aasta tagasi arutatud, kuidas vabaneda materjalist, mis alates Kreisiraadio algusaastast 1993 kogunenud oli.



Et suurem osa ajast kulus meestel arutluse käigus selle peale, et Luts oli sunnitud kuulama, kuidas endised Kreisiraadio staarid sisuliselt juba uut saadet tegid, pani ta ette need lood linti võtta. «See on nagu vanastigi, et on teatud tsükkel, mille nad ära teevad ja siis läheb see jälle puhkama,» arvab Luts.



Lisaks raadiosaatele ilmub selle kuu lõpus müügile «Kreisiraadio greatest,» mis sisaldab parimaid palu 1993ndast kuni 1999 aastani. «Selle aasta jooksul ilmub kolm duubelplaati, kus on peal nende parimad raadio­šketsid,» möönab Luts.



Kreisiraadio uhiuued osad koos uute tegelaskujudega on Kuku raadio eetris igal kolmapäeval kella 17.05–18, saate kordust saab kuulata laupäeviti kella 15 ja 16 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles