Gruusia peaminister: Nabucco gaasijuhe on vaid aja küsimus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nabucco gaasitoru.
Nabucco gaasitoru. Foto: Repro

Tänasel Gruusia peaministri Nika Gilauri ja riigikogu esimehe Ene Ergma kohtumise arutati muuhulgas energiaprobleeme Kaukaasias ning Gilauri leidis, et Nabucco gaasijuhtme toimima hakkamine on vaid aja küsimus.

Kohtumisel käsitleti samuti idapartnerluse tähtsust ning olukorda Gruusia meedias, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Veel räägiti koostööst rahvusvahelistes organisatsioonides ning kahepoolsetest suhetest erinevatel tasanditel. Külaline andis riigikogu esimehele ülevaate poliitilisest olukorrast Gruusias. Peaministri sõnul on olukord rahulik; valmistutakse järgmise aasta mais toimuvateks kohalikeks valimisteks.

Ergma sõnul toetab Eesti Gruusiat reformide läbiviimisel ja seadusandluse harmoniseerimisel, samuti Gruusia-Euroopa Liidu assotsiatsioonilepingu, aga ka laiaulatusliku vabakaubanduslepingu läbirääkimiste alustamist. Kõne all olid ka võimalikud muudatused Gruusia põhiseaduses ja valimisseaduses.

Gruusia peaminister Gilauri märkis, et Eestipoolne toetus ja igakülgne abi on Gruusiale äärmiselt vajalikud ning Gruusia loodab Eesti abile praktiliselt igas valdkonnas. Äramärkimist leidis teadmiste ja tehniliste oskuste vajadus põllumajanduses, aga ka IT valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles