Kohus saatis paadunud liiklushuligaanid arestimajja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus saatis paadunud liiklushuligaanid arestimajja.
Kohus saatis paadunud liiklushuligaanid arestimajja. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viru maakohtu Rakvere kohtumaja saatis möödunud nädala lõpus arestimajja karistust kandma kaks meest, kes olid korduvalt erinevate liiklusrikkumistega politseile vahele jäänud.


8. septembril õhtul poole 22 ajal pidas patrull Rakvere vallas kinni Mercedese, kuna politsei andmebaasi järgi võis selle roolis olla juhtimisõiguseta isik. Autot juhtiski 34-aastane Roman, keda oli alates möödunud aasta oktoobrist karistatud liiklusalaste väärtegude eest 12 korral ja mehel oli tasumata 164 100 krooni ulatuses trahve.

Kohtus tunnistas Roman, et tema juhiloa puudumises on süüdi kinnipidamisasutus, kus see kaotsi läks. Kui kohtunik küsis mehelt, mida ta on teinud juhtimisõiguse tagasisaamiseks, vastas ta, et seda polegi ju keegi talt ära võtnud. Roman lisas, et ta tunneb liikluseeskirju.

Kuna raha mehel trahvide tasumiseks pole, siis ütles ta, et on nõus tegema ühiskondlikult kasulikku tööd või kandma tingimisi karistust. Kohus otsustas määrata talle siiski 10 päeva aresti.

9. septembril kella 15.45 ajal pidas politsei Kunda linnas kinni BMW, mille roolis oli 18-aastane Rainis. Noormehel puudus juhtimisõigus ja teda oli ka eelnevalt kõrvaldatud sõiduki juhtimiselt. Samuti puudus BMW-l liikluskindlustus ja läbimata oli tehnoülevaatus.

Oma tegu põhjendas noormees sellega, et auto oli vaja toimetada remontimiseks ühte garaaži. Kuna ta aga ei leidnud ühtegi juhti, kes teda aitaks, siis pidi ta ise sõiduga riskima. Lisaks tunnistas ta, et saab täielikult aru oma rikkumistest ja ei taha oma tööd kaotada.

Kuigi eelmistest arestipäevadest oli tal möödas kõigest nädal aega, siis kohtunikule ei mõjunud Rainise kahetsus eriti veenvalt ning noormees pidi taas kümneks päevaks trellide taha minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles