Tallinnas peeti kinni piiririkkumises kahtlustatavad afgaanid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval pidas piirivalve Tallinna reisisadamas Soome suunduvale laevale minekul kinni neli Afganistani Islamivabariigi kodanikku, kellel puudusid isikut tõendavad dokumendid.

Piirivalvel on alust arvata, et isikud sisenesid Schengeni alale ebaseaduslikult.

Piirivalve tuvastas, et isikud olid Eestisse saabunud Lätist Schengeni sisepiiri kaudu. Koos isikutega peeti sadamas kinni ka Läti kodanik, keda on alust kahtlustada Afganistani kodanike ebaseaduslikus üle Eesti riigipiiri toimetamises.

Piirivalve alustas kriminaalmenetlust välismaalase ebaseadusliku üle riigipiiri toimetamise faktis ning üks kahtlustatav on võetud vahi alla. Isikute Schengeni alale sisenemise asjaolud, sealhulgas riik, mille kaudu isikud Schengeni alale sisenesid, on tuvastamisel.

2009. aastal on ilmnenud ebaseadusliku sisserände surve eelkõige Afganistani Islamivabariigi kodanike poolt.

Kui 2008. aastal ei fikseeritud ühtegi ebaseaduslikku ajutise kontrolljoone ületust Afganistani kodanike poolt, siis 2009. aastal on piirivalve tuvastanud 32 Afganistani kodaniku ebaseadusliku sisserände Schengeni alale.

Sel aastal on piirivalve vahi alla võtnud viis isikut, kes on Afganistani kodanikke ebaseaduslikult üle ajutise kontrolljoone või riigipiiri toimetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles