Eesti võib saada uusi raadiojaamu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadiojaamu Kuku, Elmar ja Uuno omava Trio LSLi juhataja Priit Jõe kinnitusel läheb firmal nii hästi, et taotletakse isegi mitme uue raadiojaama luba.
Raadiojaamu Kuku, Elmar ja Uuno omava Trio LSLi juhataja Priit Jõe kinnitusel läheb firmal nii hästi, et taotletakse isegi mitme uue raadiojaama luba. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel teisipäeval jagab kultuuriministeerium laiali uued raadioringhäälinguload. Selgub, kas tegevust jätkavad kõik senised raadiojaamad ja kas lisandub ka päris uusi, kirjutab Madis Filippov ajalehes Postimees.

Kultuuriministeeriumi konkursile on esitatud 41 taotlust, kuid lubasid antakse välja 31. See tähendab, et praegustele peaks lisanduma neli täiesti uut raadiojaama.

Ministeeriumi teatel tehakse valik peamiselt selle järgi, kui sisukat programmi taotleja kavandab, milline on tema eelnev ringhäälingualane tegevus ja kui jätkusuutlikuks majanduslikus mõttes komisjon taotlejat hindab.

«Kuna raadioturg on suhteliselt väike ja aastas ringlev reklaamikäive natuke üle saja miljoni, siis tuleb püüda teha raadioäri nii suurelt kui võimalik, et saada võimalikult suur osa,» rääkis Trio LSLi juhataja Priit Jõgi.

Jõgi sõnul soovib Trio LSL parandada Kuku, Uuno ja Elmari raadiojaamade kuulatavust, samas on plaan ka tegevust laiendada.

Peamiselt soovivad raadiojaamad siiski oma kättesaadavust parandada, et levi oleks ühtlasem ja kvaliteetsem.

Star FMi ja Power Hit Radiot omava MTG Radio müügidirektor Erki Heinsaar nentis, et Eestis on kolm raadiogruppi: MTG Radio, Trio LSL ja Sky Media, kel vaevalt suuremaid probleeme on. «Usun, et jätkavad tugevad kohalikud jaamad, seega turgu mõjutavaid muutusi ei prognoosi,» lisas ta.

Sky Media peadirektor Ilmar Kompuse sõnul on raadiojaamade arv valdavalt kogu aeg sama olnud, lisandunud ja kadunud on põhiliselt väikeseid kohalikke tegijaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles