Sotsid: kirjandusklassika pargipinkidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maimu Berg.
Maimu Berg. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sotsiaaldemokraat Maimu Berg esitab Tallinna linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks panna Euroopa kultuuripealinna aastaks pargipinkidele Eesti kirjandusklassikute tsitaadid.


Berg tuletas meelde, et Keskerakond kukutas kevadel linnavaolikogus absurdsete põhjendustega läbi sotside eelnõu panna Eesti kirjanike proosatekstid trammidesse.

«Vahepeal olen teemaga edasi tegelenud ja mõne teise linna kogemusi uurinud,» märkis Berg. «Oslos on Norra kirjandusklassikute tsitaadid jäädvustatud igaveseks linna peaväljaku asfaldisse. Valiku tegid kirjandusteadlased. Helsingis pani linnavalitsus sponsorite toel mitmele pargipingile sildid lühikeste väljavõtetega Soome kirjanike loomingust.»

Berg lisas, et Tallinn kui tulevane Euroopa kultuuripealinn võiks neist linnadest eeskuju võtta.

Vahepeal on kohvikuketi Kehrwieder omanikud pöördunud kirjanike liidu poole, et kirjanikud aitaksid välja valida tsitaate, mida saaks panna kohvikute akendele. Bergi sõnul võiks ka pargipinkidele tsitaatide panemisel teha koostööd mõne firmaga.

Ka seekord on sotsid oma valimislubadustesse pannud punkti, mille järgi tuleks Tallinna ühissõidukitesse üles panna Eesti kirjanike loomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles