Mustika keskuses käivad lammutustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika keskuse katuse lammutamine.
Mustika keskuse katuse lammutamine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mustamäel asuva Mustika keskuse tagumise osa juures võis täna hommikul näha ekskavaatorit, mis maja katust tükkhaaval maha võttis.


Mustika keskust esindav Lextali vandeadvokaat Alar Urm kinnitas Postimees.ee`le, et maha võetakse kevadel toimunud suurpõlengus kannatada saanud plekk-katust. Kuna plekitahvlid on lahti, kõverad ning kuumakahjustustega oma jäikuse kaotanud, siis ei saa neid alles jätta. Kui talvel lumi katusele sajaks, vajuks katus sisse. Seega on taastamine mõttetu.

Urmi sõnul on esmane eesmärk ohtlik katus maha võtta. Eks siis juba näe, mis edasi saab.

Mustika keskuse omanikfirma Combinent käib Ergo kindlustusega praegu kohut, kuna ei ole nõus Ergo pakutava kindlustushüvitise suurusega.

Urmi sõnul esitas Combinent kohe pärast 5. märtsil toimunud tulekahju Ergole kahjude hüvitamise avalduse, kuid kindlsutusfirma ei ole poole aasta jooksul hüvitamise lõplikku otsust teinud. Ergo on teatanud, et kavatseb hüvitamisega viivitada kuni kriminaalmenetluse lõpuni. Mustika keskus on aga seisukohal, et viivitamine ei ole põhjendatud.

Urmi väitel on Mustika keskuse omanikud seisukohal, et põlenguga seoses saadud hüvitis 28 miljonit krooni ei ole piisav. Keskusel on tänaseni kindlustusleping Ergoga.

«Vaidlus kindlustushüvitise osas laheneb, olgu siis poolte kokkuleppel või kohtu otsusega,» kinnitas Urm

Ta lisas, et keskuse taastamata osa saab kindlasti korda. Töödega alustatakse võimalikult kiiresti. Arvestades toimunud tulekahjut ja tuliseid vaidlusi, oleks õige kaaluda keskuse ümbernimetamist Fööniksi keskuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles