Parts ei pea punase tulega parempöörde lubamist mõistlikuks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Ain Protsin.

Kuigi paljudes riikides nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas on fooriga ristmikel punase tule ajal parempöörde sooritamine lubatud, ei pea majandusminister Juhan Parts seda Eestis vajalikuks.

Parts märkis liiklusseaduse eelnõud riigikogus tutvustades, et mõeldes liiklusummikute paremale läbilaskmisele, võiks selle idee siiski anda liiklusekspertidele läbivaatamiseks, teatas ERR Uudised.

Selle küsimuse tõstatanud Imre Sooäär tõi näite, et Euroopas on reegli selgemaks mõistmiseks paigaldatud ristmikele selleks vastav liiklusmärk.

Tema kinnitusel on Saksamaal neid märke juba üle viie tuhande ja selliste ristmike arv kasvab pidevalt. «Uuringud näitavad, et sellest tulenev sääst, nii kütuse kui ajakulu, kaalub igasugused riskid üles, mis on seotud selle reegli väärkasutamisega,» märkis Sooäär.

Parts jäi seisukohale, et Sooääre näited sobivad pigem Euroopa suurlinnadesse ning Eestis oleks parempöörde lubamine võib-olla vajalik vaid mõne ristmiku puhul Tallinnas.

Küsimus on Eestis üles kerkinud ka varem ning maanteeamet tellis 2004. aastal ka vastava uuringu, mis jõudis järeldusele, et punase tulega parempöörde lubamine suurendab tagant otsasõitude arvu ristmikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles