Välisajakirjanike huvi Saaremaa vastu püsib

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Kuressaare linnuse ees.
Turistid Kuressaare linnuse ees. Foto: Egert Kamenik/Postimees.

Saaremaa ja Muhu tutvustamiseks ning maakonda külastavate turistide arvu suurendamiseks korraldatakse igal aastal välisriikide ajakirjanikele mõeldud pressireise. Tänavu on Saaremaal käinud ajakirjanike grupid Venemaalt, Rootsist ja Itaaliast, samuti on sel aastal toimunud tootetutvustusreisid Ukraina, Venemaa ja Saksamaa reisikorraldajatele.

MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus juhataja Villi Pihl rääkis Oma Saarele, et Eestis korraldatavate pressireiside kava koostatakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuses ning järgmise aasta plaan pannakse paika oktoobris-novembris.

Villi Pihli sõnul toimus selle hooaja viimane pressireis Saare maakonda eelmisel nädalal, kui siin viibis kümme Peterburi ja Moskva ajakirjanikku. Vene ajakirjanikud käisid Vilsandi rahvuspargis hülgeid vaatlemas, külastasid Pädaste mõisa ja tegid kaasa Kuressaare linnaekskursiooni. Samuti kohtusid meediaväljaannete esindajad linnapea Urve Tiidusega.

«Rahvusvaheline press on tähtis väljund igale linnale, kes teenib turismi pealt ja huvitub investeeringutest,» ütles Tiidus ja lisas, et sõnadel on suur jõud ning välisajakirjanike huvi Kuressaare vastu ei saa kunagi olla liiga palju. Täna kohtub linnapea Deutsche Welle ajakirjanikuga.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju rääkis Oma Saarele, et enamasti osalevad pressireisidel kirjutavad ajakirjanikud.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja näeb pressireisides eelkõige võimalust tutvustada välisajakirjanduse vahendusel Saaremaad kui reisisihti ning tekitada inimestes huvi ja soovi oma puhkus just siin veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles