Kaitsjavangerdus venitab Rahnu ja Rimi protsessi järgmisesse aastasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Kõrge, Taavi Rim ja Kristjan Rahnu täna Harju maakohtus.
Heli Kõrge, Taavi Rim ja Kristjan Rahnu täna Harju maakohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Koos Kristjan Rahnuga kohtu all olev Taavi Rim otsustas viimasel hetkel vahetada kaitsjat, mistõttu lükkus täna algama pidanud protsess järgmise aasta märtsikuusse.

Rim teatas täna kohtus, et soovib kaitsjat vahetada, sest tal puudub praeguse advokaadiga usalduslik suhe.

Oma uueks kaitsjaks nimetas Rim Owe Ladva, kellel on võimalik endist sportlast kohtus esindada alles järgmise aasta jaanuaris.

Ladva on kohtus esindanud ka suurt avalikkuse tähelepanu põlvinud Herman Simmi ning Liis Haavelit.

Nii määraski kohus järgmiseks istungiajaks 2010. aasta märtsi. Lisaks otsustas kohus, et tõkendit rikkunud Rim ei tohi kuni selle ajani riigist lahkuda.

Postimehe reporteri küsimusele, kas ta tunneb ennast süütuna, vastas Kristjan Rahnu, et tahaks vastata ning ootab kohtult õiglast lahendit.

Prokurör süüdistab Rahnut ning 35-aastast Rimi ja 30-aastast Heli Kõrget selles, et nad aitasid isikute grupis kaasa prostitutsiooni vahendamisele Tallinnas ajavahemikul 14. september 2007 kuni 18. veebruar 2008.

Süüdistuse järgi üürisid Rahnu ning kaks teist süüdistatut Tallinnas viit korterit eesmärgiga võimaldada üüritud korterites tasulise seksteenuse osutamist.

Sealhulgas värbasid Rahnu ning Rim nende üüritud korteritesse tööle prostituute ning panid internetti üles kuulutusi tasulise seksteenuse osutamise kohta, andes kontaktnumbriteks vastavat teenust osutavate isikute telefoninumbrid.

Rimi süüdistatakse lisaks ka selles, et ta teostas ebaseaduslikus korras oma väidetavat õigust, nõudis ühelt kannatanult raha 50 000 krooni ning selle kättesaamiseks ähvardas kannatanut ning rikkus tema vara.

Kohtus süüdimõistmisel võib Rahnut ning tema kaaslasi oodata 3-12-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles