Prokurör ei taotlenud Sildmäe vahistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Sildmäe.
Toomas Sildmäe. Foto: Stanislav Moškov/Naisteleht

Peksmiskahtluse alla sattunud tuntud ettevõtja Toomas Sildmäe pääses pärast kinnipidamist taas vabaks, kuna prokuratuur ei pidanud vajalikuks taotleda mehe vahistamist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul käivitas politsei Sildmäe tegevuse uurimiseks kriminaalmenetluse 13. septembril, kui laekus teade, et ärimees on rünnanud oma naist ja last.

Kanal2 andmetel olla Sildmäe ise kuriteost politseile teatanud, kuid prokuratuur selle kohta kommentaare jagada ei soovi.

Politsei pidas Sildmäe pühapäeval kinni, kuid ta pääses peagi taas vabaks, kuna prokuratuur ei taotlenud tema vahi alla võtmist.

«Prokuröri hinnangul puudub oht, et kahtlustatav võiks jätkata kuritegude sooritamist või hakata eemale hoidma kriminaalmenetlusest,» ütles Tuulik BNSile, kuid ei soovinud täpsustada, kui kaua politsei Sildmäed kinni pidas.

Tema sõnul on politsei esitanud Sildmäele kahtlustuse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist ja näeb süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Sildmäe sattus seadusega pahuksisse ka tänavu 3. mai õhtul, kui mõlkis oma luksusliku Maseratiga Tallinna kesklinnas kaht autot.

2,8-promillises joobes ärimees lahkus omavoliliselt õnnetuskohalt, kuid politsei tabas mehe koduhoovist ning toimetas kainenema.

Hiljem määras politsei mehele trahvi ja võttis temalt neljaks kuuks juhtimisõiguse.

Mai keskel kutsus Eesti Autospordi Liidu juhatus Sildmäe ühenduse presidendi kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles