Linn annab Tõnismäe veetorni üürile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna volikogu otsustas, et Tõnismäe tänaval asuv ajalooline veetorn antakse läbirääkimistega pakkumise teel üürile kolmekümne viieks aastaks.


Üürile andmine tehti ülesandeks Kesklinna valitsusele, sest arhitektuurimälestisena riikliku kaitse all olev veetorn on Kesklinna valitsuse bilansis.

Veetorni restaureerimise kulud on linnavõimude hinnangul ligi seitse miljonit krooni. Seetõttu püütakse tornile leida üürnik, kes on võimeline sellise summa investeerima ning kellel on ka lootustandev äriplaan torni kasutamiseks.

Linnavolinik Tiina Mägi meenutas, et vanasti kuulus veetorn ettevõttele Tallinna Vesi, mille erastamisele volikogu just äsja hävitava hinnangu oli andnud. Mägi sõnul plaaniti siis, kui Tallinna Vesi veel linnale kuulus, rajada torni veemuuseum.

«Kui Tallinna Vesi maha müüdi, läksid üksikud ettevõttele kuulunud objektid ärastamisele. Nii libises ka veetorn ühe aktsiaseltsi kätte ning seisis aastaid kasutamata.
Kui see seltskond lagunes, sai linn veetorni jälle enda kätte,» rääkis Mägi.

Torni väljaüürimise mõte tekkis linnavalitsusel möödunud aasta algul, kui üks ettevõtja selle üürimise vastu huvi tundis. Nimelt tahtis OÜ Redaic rajada sinna väikese konverentsi- ja koolituskeskuse koos selle juurde kuuluva restorani ja kohvikuga. Kesklinna valitsus leidis juba toona, et torni üürileandmiseks tuleb ilmselt avalik konkurss korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles