Põhja-Tallinnasse tekkis esimene tänavakell

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaosavanem Enno Tamm ja abilinnapea Deniss Boroditš lubasid Põhja-Tallinnasse veel mitu tänavakella paigaldada.
Linnaosavanem Enno Tamm ja abilinnapea Deniss Boroditš lubasid Põhja-Tallinnasse veel mitu tänavakella paigaldada. Foto: Uwe Gnadenteich

Täna pandi pidulikult õigeks äsja Sõle ja Madala tänava ristmikule paigaldatud tänavakell, mis on hetkel ainus avalik ajanäitaja Põhja-Tallinna linnaosas.


Rootsis tehtud kell on kahepoolne, taustavalgustusega ning varustatud GPS-mooduliga. Abilinnapea Deniss Boroditši kinnitusel saab selle abil saab kellaaja ühe telefonikõnega õigeks panna.

«See kell on Põhja-Tallinnas esimene, kuid see ei jää viimaseks,» kinnitas Boroditš. Põhja-Tallinna linnaosavanema Enno Tamme sõnul plaanitakse järgmist kella Sõle, Kopli ja Pelguranna tänavate ristmikule, kunagise kino «Rahu» juurde. Ülejärgmine ajanäitaja aga leiab koha Stroomi rannas, kus avalik kell samuti marjaks ära kulub.

Põhja-Tallinna esimese tänavakella paigaldas AS KH Energia Konsult. 120 000 krooni maksma läinud kella eest hoolitseb edaspidi Kommunaalamet.

Kommunaalamet haldab ka Vabaduse väljakul asuvat Vabadusekella ning Nõmme keskuse kella. Peale nende kuuluvad linnale veel elektroonilised kellad Tallinna piiritähistel Tartu ja Pärnu maanteel ning Raekoja kell.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles