Kapo viis ajalooklubist minema relvakollektsiooni ja arvuti

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment ajalooklubi Front Line kodulehelt.
Fragment ajalooklubi Front Line kodulehelt. Foto: www.front-line.ee

Kaitsepolitsei otsis läbi ajalooklubi Front Line ruumid ning viis kaasa Teise maailmasõja aegseid relvi ning arvuti, milles kogu klubi raamatupidamine.

Läbiotsimine oli osa septembris käivitatud kriminaalmenetlusest, mille sisu kapo ei kommenteeri, vahendas Reporter.ee videolõik.

Läbiotsimine tuli klubi liikmetele suure üllatusena, sest kaasa viidud relvadel on olemas load ja sertifikaadid, mis tõendasid, et tegemist on muuseumieksponaatidega.

«Need relvad on kõik seadusega kooskõlastatud, nendel on kõigil dokumendid olemas,» rääkis ajalooklubi Front Line liige Reimo Leol. «Mingit muud väärtust peale museaalse väärtuse neil ei ole.»

Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar kinnitas, et läbiotsimine klubi ruumides toimus ning see teostati karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad lõhkeaine ja tulirelvade või nende laskemoona ebaseaduslikku käitlemist.

Leol on seisukohal, et läbiotsimine ei ole seotud klubi tegevusega.

«Meie midagi seadusega vastuolus olevat teinud ei ole ja me kavatseme oma tegevust samamoodi jätkata,» rääkis Leol. «Klubil on 60 liiget ja kui keegi neist millegagi hakkama saab, siis selle pärast ei saa tervet klubi risti lüüa.»

Leol kinnitas, et klubi päevapoliitikaga ei tegele.

«Üks klubi liige siin võttis kohe meedias kõvasti sõna, aga iseenesest on meie klubi kodukord selline, et päevapoliitikat me oma tegevusse ei too,» rääkis Reimo Leol. «Seda enam, et see klubi liige on viimase juhatuse otsusega juba tagasi kutsutud. Olgem ausad, siin ei ole poliitikaga midagi seotud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles