Putukamürgid panevad mesinikke muretsema

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Mesinikud kaebavad, et mesilaste mürgistused putukamürkidega on sagenenud, kuid kahjude korvamiseks ei tea isegi, kelle poole pöörduda.

Sel nädalal põllumajandusministeeriumile saadetud kirjas pakkusid üleriiklikest mesinduspäevadest osavõtjad välja mõtte määrata igas maakonnas vähemalt üks ekspert, kes suudaks hinnata pestitsiidide kasutamisega mesilastele tekitatud kahju, kirjutab Oma Saar.

Mesinike sõnul on viimastel aastatel sagenenud mesilaste mürgistused, mida on põhjustanud mitmesugused taimekaitsevahendid, kuna puudub piisav kontroll taimekaitsevahendite õige ja otstarbeka kasutamise üle.

Lisaks mesilaste otsesele hukkumisele võivad mesilaste kogutavatesse produktidesse sattunud mürkide jäägid tekitada mesilasperele kahju veel pikema aja vältel.

MTÜ Saaremaa Meetootjate Ühing juhi Aimar Lauge sõnul on mõned mesinikud talle sel aastal taimekaitsemürkide teemal küll üht-teist kurtnud, kuid põllumeeste süüd otseselt kinnitada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles