«Reporter» leidis merepõhja koristades panni koos söögiga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleilmse sukeldujate heategevusprojekti bAWARE (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education) raames koristati merepõhja Noblessneri sadamas.
Üleilmse sukeldujate heategevusprojekti bAWARE (Aquatic World Awareness, Responsibility and Education) raames koristati merepõhja Noblessneri sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

AWARE rahvusvahelisel koristuspäeval toimusid täna mitmel pool merepõhja puhastustalgud. Tallinnas Noblessneri sadamas toodi veesügavusest välja väga kummalisi asju - «Reporteri» saatejuht Tanel Talve leidis näiteks panni koos toiduga.

Näitleja Marko Matveret üllatas merepõhjas nähtu, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Esimene kotitäis oli pudeleid ja siis edasi võtsin toidunõusid. Sain veel ühe raske toru ja ühe laterna ka,» loetles Matvere, lisades, et kõige raskem on merepõhjast kätte saada juhtmeid.

Laulja Jaagup Kreem tunnistab, et merepõhi on praegu paksult sodi täis.

«See põhi on tõeliselt kole praegu,» nentis Kreem. «Hästi palju on seal juhtmeid ja näha on, et see on olnud tööstuslik sadam.»

Sukeldumisklubi Live House esindaja Anu Valing tunnistas, et lootust merepõhi päris puhtaks saada, ei ole.

«Me ei saaks seda puhtaks ka siis, kui me iga päev koristaks seda akvatooriumi,» ütles Valing. «Mõte on selles, et näidata ka nendele inimestele, kes ei sukeldu, et vee all on sodi. Ja kui sa viskad pudeli vette, siis pudel kaob silmapiirilt, aga tegelikult on ta olemas. Ta on vee all ja ta on seal miljon aastat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles