Laenuandjat ähvardab maksukuriteo eest karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja. Foto: AP/Scanpix

Tallinnas eraisikuna laenukontorit pidanud ja kümnete miljonite kroonide ulatuses laene andnud mehel lasub süüdistus mitme miljoniga riigi petmises.


Harju maakohtus arutlusel oleva kriminaalasja raames süüdistab Põhja ringkonnaprokuratuur Khaliti maksuhalduri tegevuse takistamises, mis seisnes selles, et mees väljastas laene, võttis laenuvõtjate käest kopsakaid intresse, kuid jättis neilt tulumaksu maksmata ja saadud tulu deklareerimata.

Süüdistuse järgi ulatus mehe käive laenude väljastamisel ligi 200 miljoni kroonini ning ta jättis saadud intressidelt riigile tasumata pea 2,3 miljonit krooni.

Lõppeval nädalal jõudis Harju maakohus Khaliti süüasja kohtuliku uurimisega lõpule ning neljapäeval toimunud kohtulike vaidluste käigus nõudis Põhja ringkonnaprokurör Andrei Voronin mehele üheaastast tingimisi vangistust kolme ja poole aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi taotles prokurör, et kohus keelaks Khalitilt kolmeks aastaks laenude väljastamise. Kohtualuse kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi palus kohtul oma klient õigeks mõista.

Harju maakohus langetab otsuse oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles