Politsei jõudis Järvesalu süüasja uurimisega lõpule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu oma kabinetis.
Vello Järvesalu oma kabinetis. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Politsei jõudis Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juhi ning Taastusravikeskuse Estonia tegevjuhi Vello Järvesalu süüasja uurimisega lõpule.


Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman kinnitas BNSile, et prokuratuur on lugenud eeluurimise lõpule viiduks ning toimikud on esitatud kaitsjatele tutvumiseks. «Pärast kaitsjate taotluste lahendamist otsustab prokuratuur süüasja kohtusse saatmise,» lisas Keeman BNSile.

Prokuratuur ei soovi enne süüdistusakti koostamist ja selle kohtusse saatmist eeluurimisel kogutud infot avaldada.

Politsei pidas Järvesalu kaheks päevaks kinni mullu oktoobris, kuid tema vahi alla võtmist prokuratuur ei taotlenud.

Detsembri alguses esitas prokuratuur Järvesalule täpsustatud kahtlustuse ettevõtte varade suures ulatuses omastamises. Meedias avaldatu järgi pannakse Järvesalule süüks vähemalt 600 000 krooni omastamist.

Estonia juht on kahtlustust eitanud ja väitnud, et ei saa sellest aru. Ka Pärnu linnavolikogu esimees ja Taastusravikeskuse Estonia nõukogu juht Ahti Kõo on varem kinnitanud, et tal pole Järvesalule etteheiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles