Tallinn alandab reklaamimaksu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjad reklaamitulbad Tartu maanteel.
Tühjad reklaamitulbad Tartu maanteel. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsus kinnitab homsel istungil volikogu määruse eelnõu, mille kohaselt alandatakse reklaamimaksu maksumäära ajutiselt 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2010.


Reklaamimaksu määr alaneb seniselt seitsmelt kroonilt viiele kroonile reklaampinna ühe ruutmeetri kohta päeva arvestuses, teatas Raepress.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on muudatuse eesmärgiks leevendada eelkõige ettevõtjate maksukoormust praeguses raskes majanduslikus olukorras. «Ettevõtjatele luuakse soodsamad tingimused reklaami eksponeerimiseks, mis omakorda aitab kaasa teenuse või kauba müügi suurendamisele, elavdades majandust ja luues uusi töökohti,» ütles Mutli.

Reklaamimaksu määra alandamine peaks linnavalitsuse prognoosi kohaselt tooma kaasa reklaamituru elavnemise, mistõttu on prognoositav tulu madalama maksumääraga samaväärne tuluga, mis on prognoositud ka kõrgema maksumääraga.

Määrus jõustub 1. jaanuaril 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles