Linn paneb müüki Maiasmoka kohviku hoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiasmoka kohvik Tallinnas.
Maiasmoka kohvik Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu otsuse eelnõuga tehakse ettepanek müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel Pikk 16 / Pühavaimu 1 asuv kinnistu, kus asub kuulsa Maiasmoka kohviku hoone. Kinnistu alghind on 26,8 miljonit krooni.


Eelnõu seletuskirja järgi asub nimetatud kinnistul ühtse hooneteploki moodustav paekivist kandekonstruktsioonidega krohvitud ja värvitud välisseintega ning kolme põhikorrusega neorenessanss-stiilis ehitis. Peale selle on majal keldri-, katuse- ja pööningukorrus. Kohviku netopind on 1271, 5 ruutmeetrit.

Juba 17. sajandil saiapoena töötanud hoone renoveeriti põhjalikult aastatele 1977 - 1984 kohvikuks ja kondiitripoeks Maiasmokk.

Kultuuriministri käskkirjaga 1997. aastast tunnistati kohvikuhoone fassaad ja historistlikud interjöörid arhitektuurimälestisteks. Kinnistu ise asub Tallinna vanalinna muinsuskaitsealal, millest lähtuvalt kehtivad seal ka vastavad kohustused ja tingimused.

Kesklinna valitsus andis 1996. aastal hoone rendile osaühingule Maiasmokk. Aastas laekub rendiraha natuke rohkem kui miljon krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles