Alajaamapõleng jättis pärnakad vooluta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju alajaamas jättis vooluta umbes 1500 Pärnu majapidamist ja firmat.
Tulekahju alajaamas jättis vooluta umbes 1500 Pärnu majapidamist ja firmat. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eile hommikul Pärnus Ehitajate tee alajaamas plahvatanud trafost süttinud tulekahju jättis vooluta umbes 1500 majapidamist ja firmat, kellest enamik sai elektri tagasi pärastlõunal.

Õhtupoolikul oli elektrita veel Pärnu haigla, kuhu paigaldati varukaablit. Eesti Energia vooluvõrke haldava OÜ Jaotusvõrgu Pärnu-Viljandi käidusektori juhataja Feliks Märtsoni sõnul peaks kõik tarbijad voolu tagasi saama hiljemalt täna keskpäevaks.

Kõige rängemalt kannatas voolukatkestuse tõttu Pärnu haigla. Haigla juhatuse esimees Urmas Sule ütles, et haigla töötab, edasi on lükatud vaid plaanilised operatsioonid.

Haigla esitab kahjunõude

Sule jutu järgi ei saanud voolukatkestuse ajal kasutada kompuutertomograafi, röntgenipilte tehti teisaldatava seadmega. «Verevarud viisime verekeskusesse, ümber tuli korraldada labori töö,» selgitas ta.

Sule sõnul tegi voolukatkestuse ajal muret ambulatoorsete patsientide vastuvõtt, erakorralise meditsiini osakonna tööd elektri puudumine ei seganud.

Haiglale uut elektrikaablit paigaldava AS Elwo Pärnu osakonna juhataja asetäitja Mati Umal ei julgenud eile ennustada, kui kaua pea kilomeetri pikkuse trassi ehitamine aega võtab. «Teeme tööd nii kaua, kui kõik on valmis,» lausus ta.

Haigla juhatuse esimees oli elektrikatkestuse pärast nördinud. «Meie majal peaks olema ringtoide, kuid Eesti Energia ei ole teist ühendust välja ehitanud,» ütles Sule. Ta lubas, et kui haigla voolu tagasi saab, esitatakse Eesti Energiale kahjunõue.

Tavatu tulekahju

OÜ Jaotusvõrgu kommunikatsioonijuht Kristjan Hamburg selgitas, et haigla elektritoide peab alajaama ühe sektsiooni rikke korral lülituma sama alajaama teise sektsiooni, kuid et seegi oli kahjutules kannatada saanud, jäigi hospidal elektrita.

Hamburgi kinnitusel tõi energiafirma Pärnusse varugeneraatoreid kokku üle Eesti, kuid kõigi vajaduste rahuldamiseks nendest ei piisanud.

Voolukatkestus süütas väiksemad kahjutuled Savi tänava plaaditehases ja Rääma tänava katlamajas, kuid kella veerand üheks olid kõik põlengud kustutatud.

Varem pole Pärnus ega mujal Eestis nii suures alajaamas tulekahju olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles