Politsei leidis 100 000-kroonise küünlajala tühermaalt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kirikust varastatud küünlajalg.
Narva kirikust varastatud küünlajalg. Foto: Politsei

Möödunud nädalal pidasid Narva kriminaalpolitseinikud kinni neli isikut, keda on alust kahtlustada juuli lõpus Narvas asuva Aleksandri koguduse kirikus toime pandud küünlajala ja muu vara varguses.

Narva kriminaaltalituse ülemkomissar Andres Jaggo sõnul on tegemist varem korduvalt karistatud isikute grupiga, kes panid 2009. aasta suvekuudel toime mitu  vargust.

Jälitustegevuse ja menetlustoimingute käigus leidsid kriminaalpolitseinikud Narva linnas asuvalt tühermaalt ka varaste poolt sinna peidetud küünlajala.

«Küünlajala saame  tagastada selle tegelikule omanikule peale vajalike menetlustoimingute teostamist juba lähipäevil,» lisas Jaggo.

Eelmise nädala reedel taotles Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Marina Zagorets  ühe varguses kahtlustatava, 24-aastase Kirilli vahistamist eeluurimise ajaks. Kohus rahuldas prokuröri taotluse.

«Kirilli kahtlustatakse kaheksateistkümne II astme kuriteo toimepanemises, tema näol on tegemist korterivargustele spetsialiseerunud isikuga, teda on kohtu poolt varem kolmel korral karistatud, kuriteo pani ta toime katseajal. Samuti oli alust arvata, et vabaduses viibides jätkab ta uute kuritegude toimepanemist,» põhjendas Zagorets vahistamise taotlemist.

Teistele kahtlustatavatele on kohaldatud tõkendina elukohast lahkumise keeld.

Tänavu suvel  tungiti ajavahemikul 22. juuli õhtust kuni 23. juuli õhtuni Narva linnas tagaukse kaudu Narva Aleksandri koguduse väikesesse kirikusse ning varastati 100 000 krooni maksnud  hinnaline küünlajalg. 

Vargusega tekitatud kahju hinnati  107 524 kroonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles