Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste juhiks saab Aarne Ermus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Ermus
Aarne Ermus Foto: Ander Ilp

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutusi (KVÜÕA) hakkab juhtima kolonel Aarne Ermus, teatas raadio Sun FM.

Kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneots ütles Sun FM-ile, et on saanud Ermuselt põhimõttelise nõusoleku augusti alguses ametisse asuda.

Aastatel 2001-2006 oli Tartus asuva KVÜÕA ülem kindralmajor Ants Laaneots, kes asus mullu detsembris kaitseväe juhataja kohale. Laaneots määras mullu detsembris KVÜÕA ülema kohusetäitjaks major Viljar Schiffi, kes viimased kaks aastat oli samas asutuses üldosakonna ülem.

Schiff märkis, et Laaneots nimetas ta ametisse ajutiselt, sest see ametikoht eeldab kõrgemat sõjaväelist aukraadi kui temal, paraku polnud aga kõrgema auastmega meest sellele kohale tol hetkel kusagilt võtta.

KVÜÕA tulevane ülem Aarne Ermus oli aastatel 1991-1992 kaitsejõudude peastaabi operatiivjaoskonna peaspetsialist ning 1992-1993 Kuperjanovi üksik-jalaväepataljoni kompaniiülem ja staabiülem ning 1994-1996 Kuperjanovi üksik-jalaväepataljoni ülem.

1996-1997 oli ta kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna operatiivjaoskonna planeerimisgrupi ülem, 1997-1998 kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna operatiivjaoskonna ülem, 1999 kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna planeerimisjaoskonna ülem ja kaitsejõudude peastaabi ülema kohusetäitja.

Aastatel 2000-2002 oli Ermus kaitsejõudude peastaabi ülem ning 2002-2003 peastaabi operatiivülem. 1. märtsist 2003 sai temast Eesti alaline sõjaline esindaja NATO Euroopa liitlasvägede peakorteri juures. Praegu õpib ta Ameerika Ühendriikides ning naaseb Eestisse lähinädalatel.

Laaneots märkis, et Ermus vastab täielikult rakenduskõrgkooli rektorile esitatavatele nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles