Lutheri kvartalisse kerkib suur elurajoon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni 36 asunud vineeri- ja mööblikombinaadi asemele kerkib uus elurajoon.
Veerenni 36 asunud vineeri- ja mööblikombinaadi asemele kerkib uus elurajoon. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikokku kehtestamisele Veerenni 36 kinnistu ja selle lähiala detailplaneeringu, mille järgi on võimalik endise mööblivabriku maa-alale rajada 60 hoonest koosnev elurajoon.


Lutheri kvartali korterelamutesse on planeeritud kokku 1621 korterit, lisaks näeb planeering ette äripindade, lasteaia, haljasalade ning teede rajamist. Uute tänavate nimed on Pille ja Tiiu. Avalikud haljasalad ja teed lähevad pärast valmimist tasuta linna omandisse.

Detailplaneering võimaldab ligi 13 hektari suurusele maa-alale ehitada 40 korterelamut ning 18 äriruumidega elamut. Hoonete kõrguseks kujuneb 3 - 12 korrust. Lisaks on sinna kavandatud üks 12-korruseline ärihoone. Parkimine on planeeritud maa alla.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on endise tootmispiirkonna elamualaks kujundamine otstarbekas seetõttu, et sellega muutub linnaruum kogu lähiala elanikele senisest avatumaks, funktsionaalsemaks ja terviklikumaks. Eesmärk on muuta planeeringuala aktiivse kasutusega linnakeskuse osaks, kus lisaks elamutele asuvad ka kaubandus- ja teenindusettevõtted ning bürood.

Planeeritav ala asub Veerenni asumis ning piirneb idast Veerenni, läänest Vana-Lõuna ning lõunast Tehnika tänavaga.

Ala ühendus linna teiste osadega on hea. Lähipiirkonnas asub keskhaigla, Kalevi spordihall ning palju teisi üldkasutatavaid hooneid. Piirkonna miljöö väärib säilitamist ning sellega detailplaneering ka arvestab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles