Arvo Pärdist sai Paide aukodanik

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Illustratsioon: illustratsioon Andrus Peegel

Paide linn valis Arvo Pärdi kui läbi aegade tuntuima paidelase linna aukodanikuks.

Linnavolikogu esimehe Ants Hiiemaa sõnul on Arvo Pärdi näol tegemist läbi aegade tuntuima paidelasega, kes on jätnud oma jälje nii Eesti kui kogu maailma kultuurilukku.

«Maailmanimega Arvo Pärt on mõjutanud mitme põlvkonna heliloojaid ja muusikuid ning tema muusikat teatakse kindlasti veel ka sajandiste pärast,» selgitas Hiiemaa, kelle sõnul näitab Pärdi poolemiljonikroonine annetus Paide muusikakoolile kunagise paidelase inimlikku suurust.

Veel kinnitas Paide linnavolikogu oma tänasel istungil Paide vapimärgi kavalerideks Rein Zeemanni ning Eevi Sikstuse. Laureaatidele antakse autasud üle laupäeval Paide linna 718. sünnipäeva pidustustel.

Paide linna vapimärk omistati pikaajalise terviseedendustöö eest Eevi Sikstusele, kes juhib nii Järva reumaseltsi kui ka Järvamaa diabeetikute seltsi tegevust ning on mitmete aastate vältel korraldanud erinevaid terviseüritusi ning viinud läbi tervistarendavaid projekte.

Linna vapimärk omistati ka Rein Zeemannile, kes on kuulunud mitmesse Paide linnavolikogu koosseisu ning on Paide linna heale käekäigule kaasa aidanud nii oma tööga linnavolikogus kui ka volikogu komisjonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles