Kohus pidas narkovedajale pakutud karistust liialt leebeks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heroiin.
Heroiin. Foto: Wikipedia.org

Harju maakohus ei kinnitanud täna narkokullerile kokkuleppemenetluses pakutud tingimisi vanglakaristust ning saatis tema süüasja seetõttu Põhja ringkonnaprokuratuurile tagasi uue karistusleppe sõlmimiseks.

Kohtunik Merle Parts ei kinnitanud süüdistatava Margo Lasbergi, tema advokaadi Owe Ladva ja Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Maigi Simsoni sõlmitud kokkulepet liialt leebe karistuse tõttu, ütles ERRi uudisteportaalile maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Maksu- ja tolliamet alustas kriminaalasjas menetlust 20. juulil, kui Lasberg läks Tallinna reisisadama D-terminalis laevale Baltic Princess, et Soome sõita ning tollikontroll avastas tema nahkjope rinnataskus olnud sigaretipakist üheksa väikest fooliumpakikest valge pulbriga.

Lasberg tunnistas tollitöötajatele, et pakikestes oli sünteetiline heroiin ehk narkomaanide hulgas populaarne «valge hiinlane». Kokku oli mehel narkoainet 0,23 grammi, lisaks leiti talt süstal.

Seaduse järgi algab sünteetilise heroiini puhul suur kogus 0,002-grammist.

Süüdimõistmisel suures koguses narkootikumide käitlemises võib kohus määrata kuni 15-aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles