Reformierakond umbusaldab Kaia Jäppineni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Jäppinen.
Kaia Jäppinen. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon alustab allkirjade kogumist abilinnapea Kaia Jäppineni umbusaldamiseks, kuna ta ei olevat võimeline tagama pealinna lasteaedade normaalset toimimist ega suuda anda konkreetseid vastuseid järgmise aasta eelarve osas. Umbusaldus kavatsetakse üle anda volikogu 1. oktoobri istungil.


«Tegime septembri alguses volikogus ettepaneku, et linnavalitsus annaks Tallinna lasteaedadele tagasi neilt juuli käskkirjaga ära võetud raha,» ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer. «Abilinnapeal on olnud üle kolme nädala aega probleemi lahendamiseks, kahjuks pole aga tema poolt tulnud ühtegi signaali, kuidas kavatsetakse seda teha.»

Holsmer ütles, et eelmisel kolmapäeval toimunud volikogu hariduskomisjoni koosolekul lükati Reformierakonna poolt esitatud eelnõu üle otsustamine keskerakondlaste häältega edasi. Sisuliselt tähendab see, et teemaga ei soovita tegeleda. Tänu sellele on lasteaedade toimimine Tallinnas järgmisel aastal ohus.

Holsmer kinnitas, et lasteaedade hiigelkärpe kõrval on ebaõiglane ka kulutada järgmisel aastl 100 miljonit krooni uute korterite ehitamisele, 50 miljonit linnavalitsue propagandaaparaadile ning 30 miljonit Tallinna televisiooni käivitamisele.

2009. aasta eelarves on alushariduse rahastamiseks ette nähtud 710 miljonit krooni, linnavalitsus plaanib aga seda summat järgmisel aastal vähendada veerandi võtta. Selle tulemusel on lasteaiad sunnitud koondama õpetajaid, kokkasid ja koristajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles