Tallinna kurdid saavad spetsiaalse plastkaardi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurtide kaardi näidis.
Kurtide kaardi näidis. Foto: Raepress.

Homme toimub Raekoja platsil rahvusvahelisele kurtide päevale pühendatud üritus, mille avab abilinnapea Merike Martinson, kes annab Eesti Kurtide Liidu juhatuse esimehele Tiit Papile üle Tallinna kurdi plastkaardi näidise.


Martinsoni sõnul võimaldab spetsiaalne plastkaart päästeametil, politseil ja kiirabil hõlbustada kurdi või kuulmispuudega inimese abistamist, vahendas Raepress.

Plastkaardi tagaküljel on vajalikud telefoninumbrid - viipekeele tõlkekeskus, taksode tellimine SMS-iga ja lähedase inimese kontaktnumber juhuks, kui kurt on kontaktivõimetu.

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti poolt tellitud 500 kaarti on Saksamaalt kohale jõudnud ja need jagatakse Eesti Kurtide Liidu ja Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti koostöös Tallinna kurtidele.

Tallinn on toetanud Eesti Kurtide Liitu viimastel aastatel viipekeele õpetamise rahastamisega, mullu eraldati pool miljonit krooni kurtide liidu hoone renoveerimistöödeks ja päevakeskuse rajamiseks.

Raekoja platsil homme kell 13 algav üritus on pühendatud 27. septembril tähistatavale rahvusvahelisele kurtide päevale. Üritusel tervitatakse Taipei kurtide 21. olümpiamängudel osalenud sportlasi, esinevad lapsed, noored ja täiskasvanud kurdid, tervitused on Tallinna linnalt ja EMT-lt.

17. - 28. septembrini toimub Eestis kurtide nädal, mille eesmärk on tõmmata poliitikute, võimude ja üldsuse tähelepanu kurtide inimeste saavutustele, kultuurile ja kurtide kogukonna identiteedile; nädala jooksul toimuvate üritustega jagavad kurtide organisatsioonid infot oma töö kohta.

Eestis elab praegu ligikaudu 1500 kurti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles