Lemberi peksmine võib olla seotud poolelioleva kohtuvaidlusega

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Lember
Jüri Lember Foto: Peeter Langovits

Mereakadeemia endise rektori Jüri Lemberi ründamise taga võib olla tema eestvedamisel Viimsis toppama jäänud kinnisvaraarendus.




«Ma olen ise juba kaks päeva üritanud mõelda, et mis minu ründamise taga võib olla,» ütles 45-aastane Lember eile Postimehele. «Ja ma ei ole seda põhjust suutnud välja nuputada.»



Kuus aastat Eesti mereakadeemiat juhtinud ja meremeeste ametiühingu juhtide hulka kuuluvat Lemberit rünnati kolmapäeva õhtul kella kaheksa ajal kodu lähedal, kui oli äsja pimedaks läinud. Lemberi mäletamist mööda oli kallaletungijaid kaks. Neist esimene lõi talle midagi ütlemata raudkangiga vastu selga.



«Meil tekkis rüselus, mille käigus ründaja kang maha kukkus,» meenutas Lember. «Ilmselt püüti mind kinni hoida, et ka selja taga oodanud mees saaks hoobi anda. Seda aimates hoidsin kogu aeg pead maas.»



Pärast raudkangi mahakukkumist lahkusid ründajad sama kiirelt kui olid ilmunud. «Nende poolt toimus kõik hauavaikuses, kuulda oli vaid riiete sahinat,» meenutas Lember, kes valjult appi hüüdis.



Haabneemes elaval Lembe­ril on elamuühistu juhina kevadest saadik pooleli kohtuvaidlus Viimsi vallaga. Vald kinnitas nende ühistu naabrusesse Muuga tee äärde jääva krundi detailplaneeringu, kuhu peaks tulevikus kerkima neli eramut ja mitmekorruseline ärihoone.



«Üheksakümnendate aastate lõpus tahtsime ühistuga ise selle krundi erastada, kuid siis öeldi meile vallast, et sinna ei tohi midagi ehitada,» ütles Lember. «Seetõttu otsustasimegi nüüd selle planeeringu kohtus vaidlustada.»



Kuigi kohtuvaidlus on pooleli, pole Lemberi sõnul keegi märku andnud, et ta on midagi valesti teinud. «Enne sellist kallaletungi peaks ju ometi märku andma,» leidis Lember. «Kuid ei, täielik vaikus. Seetõttu on endal ka väga ebameeldiv. Ei oska aimatagi, mille eest mulle kallale tuldi.»



Seda, et kallaletung võiks olla seotud tema kandideerimisega kohalikel valimistel nimekirjas Meie Viimsi, Lember ei usu. «Minu ambitsioonid pole nii kõrged, nõustusin kandideerima ka vaid seetõttu, et olen siinkandis pikka aega elanud,» ütles Lember.



Põhja ringkonnaprokuratuur algatas Jüri Lemberile kallaletungimise asjus kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles