Muuli: justiitsminister alistus terroristide survele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti servereid tabasid 2007. aasta aprilli lõpus ja mai algul pärast rahutusi massilised küberrünnakud..
Eesti servereid tabasid 2007. aasta aprilli lõpus ja mai algul pärast rahutusi massilised küberrünnakud.. Foto: Egert Kamenik.

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et sisuliselt alistus siseministri kohuseid täitnud justiitsminister terroristide survele, kui tühistas Sergei Markovile kehtestatud viisakeelu.

«See oli selgelt Venemaalt tulnud surve, kas see tuli Euroopa vahendusel, pole oluline, see on selgelt Markovi huvides sündinud otsus,» leidis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Küberünnakuid käsitletakse üldiselt terrorismina ning terrorismi puhul võetaksegi tõendina terroriteo omaksvõtmist, vastutuse võtmist, mingeid muid tõendeid sellistest tegudest üldiselt ei jää,» sõnas ta.

«Seega me peamegi Markovi hooplemist avalikul videokonverentsil selle kohta, et tema alluv tema teadmisel neis rünnakuis Eesti vastu osales terroriteo ülestunnistusena. Kas Markov seal ka tõtt rääkis, ei olegi oluline,» oli Muuli seisukohal.

«Eesti peaks Vladimir Žirinovski ja Sergei Markovi taoliste ähvardusi sama tõsiseselt võtma, kui Iisrael ja USA võtavad näiteks Iraani presidendi Mahmoud Ahmadinejadi ähvardusi Iisrael maamunalt pühkida,» leidis Muuli.

Ajakirjanik Anvar Samost nentis, et huvitavas olukorras on nüüd eelkõige Isamaa ja Res Publica Liit, mille valijaskond suhtub sellisesse viisakeelu tühistamisse kindlasti kriitiliselt.

«Osa IRLi poliitikuid on ka kriitilist suhtumist ilmutanud, kuid väga häälekalt ei saa partei seda teha, kuna siis tekiks küsimus, miks ei ühine IRL sotside algatatud Langi umbusaldamisega. Seda on neil aga koalitsioonierakonnaga raske teha,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles