TV3: vabadusvõitlejate kokkutulekut jälgis RTRi võttegrupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadusvõitlejate kokkutulek Toila-Oru lauluväljakul.
Vabadusvõitlejate kokkutulek Toila-Oru lauluväljakul. Foto: Peeter Langovits

Toila-Orus toimus 15. vabadusvõitlejate kokkutulek, veteranide tegemisi jälgis hoolikalt Vene telekanali RTR võttegrupp. 

RTRi ajakirjanikud uurisid Trivimi Velliste käest, miks tema igal aastal juuli lõpus Sinimägedes käib. Velliste rääkis neile, et Sinimägedes toimusid 1944. aasta juuli lõpus Eesti kõikide aegade kõige raskeimad lahingud, vahendasid TV3 Seitsmesed uudised. 

Veteranid end Vene meediast näiliselt häirida ei laskunud, sõjaaegsete meenutuste rääkimist, kõnesid ja kaitsejõudude orkestri mängu taustal jätkus terveks päevaks.

RTRi ajakirjanik meenutas videoklipi alguses justiitsminister Rein Langi sünnipäeva, mis olevat peetud III Reichi stiilis ja siduse selle siis sujuvalt Hitleri armees tegelikult võidelnud meeste kogunemisega Sinimägedel.     

«Uuel ajal on ka sõjapidamise viisid uued. Ja pole mingisugust kahtlust, et Eesti peab juba mõnda aega psühholoogilist sõda oma vastasega,» rääkis Velliste.

Põhjalikumalt saab kuulata-vaadata TV3 videolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles