Eesti ja Venemaa kinnitasid valmisolekut piiriäärse koostöö elavdamiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse sild Narvas.
Sõpruse sild Narvas. Foto: Liis Treimann

Tänasel mitteametlikul kahepoolsel kohtumisel kinnitasid Vene Föderatsiooni regionaalarengu minister Viktor Basargin ja Eesti regionaalminister Siim Kiisler valmisolekut piiriülese regionaalkoostöö elavdamiseks.

Regionaalminister Kiisler rõhutas kohtumisel vajadust panustada piiriäärse infrastruktuuri arendamisse, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Kõige tähtsam on, et elu piiriäärsetes piirkondades ei kaoks, vaid areneks ja tekiksid uued töökohad. Selleks on vaja kokku leppida, millised infrastruktuuriobjektid vajavad eelisarendamist. Meie jaoks on eriti olulised näiteks Narva sild ning Peipsi sadamad,» sõnas Kiisler.

Regionaalminister nimetas väga heaks uudiseks Vene kolleegi kinnitust, et oktoobri jooksul saab allkirja 2007-2013 Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmi rahastamisleping, mis on tingimuseks, et see programm järgmise aasta alguses käivitub.

Ühtlasi tegi Vene pool ettepaneku taasalustada läbirääkimisi Eesti-Vene valitsustevaheline piiriülese koostöö lepingu üle. Samas lepiti kokku, et esimene selleteemaline kohtumine toimub veel sel aastal Tallinnas.

Kiisler tutvustas Vene ministrile ka algatust luua Petserisse Setu Maja, mis oleks kultuurialase koostöö, ettevõtlusalase nõustamise ning kontaktide vahetamise koht.

Regionaalminister Siim Kiisler osaleb täna ja homme Peterburis viiendal rahvusvahelisel konverentsil «Piiriülene koostöö: VF, EL ja Norra».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles