Kaljurand: Eesti-Vene suhteid Markovi küsimus ei mõjuta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand 2007. aasta 2. mail Moskvas pressikonverentsil..
Marina Kaljurand 2007. aasta 2. mail Moskvas pressikonverentsil.. Foto: AP / Scanpix.

Välisministeeriumi asekantsler Marina Kaljuranna hinnangul ei mõjuta Sergei Markovi Schengeni viisakeelu tühistamine oluliselt Eesti-Vene suhteid.

Markovi nime kustutamine Schengeni viisaruumi «mustast nimekirjast» ei toimunud sellepärast, et Venemaa oleks seda väga soovinud või nõudnud, kinnitas Kaljurand Vikerraadio saates «Uudis +», vahendas ERR Uudised.

«Selle otsuseni jõudis välisministeerium oma analüüsiga,» selgitas Kaljurand.

Samuti ei avaldanud Euroopa Komisjon Markovi küsimuses välisministeeriumile survet, kinnitas ta. «See, et partneritega räägitakse ka võib-olla meile mitte kõige meeldivamatel teemadel, ei ole surve,» leidis Kaljurand.

Kaljuranna sõnul oli välisministeeriumil Sergei Markovi ja Vassili Jakimenko Schengeni nimekirjast kustutamise taotlemiseks konkreetsed põhjused. Samuti on välisministeerium tema kinnitusel endiselt seisukohal, et Jakimenko võiks Schengeni «mustast nimekirjast» välja võtta ning jätta ta Eesti nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles