Proge Kuri kadakate vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morte Macabre Rootsist.
Morte Macabre Rootsist. Foto: Gunnar Kuhi

Möödunud laupäeval peeti Hiiumaal progressiivse muusika huviliste kokkutulek «Kuri Proge 2007». Nimi ei viita festivali ega ka muusika kurjusele, sest need olid toredad, vaid festivali toimumispaigale Kuri küla lähedal.

Esimene esineja oli Eesti oma ansambel Phlox. Mõnusalt jazzi­lik rock, mida õilistas kergelt kaootiline rütm. Luar­vik Luar­viku muu­sikale andis juurde aga laulja oma häälemängude ja kummastavate mõtetega. Kolmas Eesti esineja oli Tartu Popi ja Rocki Instituut.



Siis võttis viisi üles Emma Nordenstam Rootsist. Melanhoolne kitarr ja ilus hääl tegid tuju mõtlikumaks. Emma oli õppinud selgeks pal­ju eestikeelseid sõnu ja ka laulujupi «Mullu mina karjas käisin».



Tõeline pärl astus lavale aga Nordenstami kiiluvees: Rootsi instrumentaalse prog­ressive-horrorrock’i grupp Morte Macabre. Mellatroni kummituslik heli ja esinejate meisterlikkus tegi nende esinemise meeldejäävaimaks. Bändi nimele vääriliselt aitas atmosfääri timmida ka otsekui õudusloost välja astunud lavakujundus.



Festivali lõpetas Soome hipibänd Octo­pus Syng Alive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles