Paet sai Markovi viisakeelust teada alles kaks kuud hiljem

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet
Välisminister Urmas Paet Foto: Peeter Langovits

Nn viisaskandaali algusest on õhus püsinud küsimus, miks välisministeerium saatis siseministeeriumile kahe Vene poliitiku sissesõidukeelu tühistamise taotluse alles siis, kui ministeeriumi eesotsa sai valitsuskriisi ajal ajutiselt Urmas Paeti erakonnakaaslane, justiitsminister Rein Lang. Nüüd aga selgub, et riigiduuma liikme Sergei Markovi kandmisest «musta nimekirja» polnud välisministeerium üldse informeeritudki enne, kui Markov juba Saksamaa piiril kinni peeti.


Välisminister Urmas Paeti sõnul sai välisministeerium Markovile kehtestatud Schengeni viisakeelust teada alles mai keskel tagantjärele. Siseminister Jüri Pihli käskkiri Markovi kandmiseks «musta nimekirja» kehtis alates tänavu 17. märtsist.

«Usun, et asjade käik oleks olnud hoopis teine, kui enne kavatsust lülitada Markov «musta nimekirja» oleks seda ka välisministeeriumiga kooskõlastatud,» ütles Postimehele minister Urmas Paet. «Seda aga ei tehtud, sest tõepoolest, seadus seda ei nõua.»

Homsest Postimehest saab lugeda põhjalikumat välisminister Paeti usutlust, millest selgub mitmeid uusi üksikasju nn viisaskandaalini viinud sündmuste käigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles