Kurm: riigisaladuse menetlus pole sihitud ajakirjanduse vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Margus Kurm
Riigiprokurör Margus Kurm Foto: Peeter Langovits.

Juhtiv riigiprokurör Margus Kurm ütles Kuku raadio saates «Päevapilk», et kaitsepolitsei alustud kriminaalmenetlus seoses võimaliku riigisaladuse avalikustamisega ei ole sihitud ajalehe ja artikli kirjutanud ajakirjaniku vastu.

Kurmi sõnul on eesmärk selgitada välja ebaaus riigiametnik, kes teabe lekitas.

Kurm lisas, et ajakirjanik ei ole kohustatud uurijatele oma allikat avaldama ja nad ei eelda ajakirjaniku poolt koostööd.

Seaduse kohaselt saab riigisaladuse avalikustamise eest süüdimõistmisel karistada rahatrahvi või kuni viie aasta pikkuse reaalse vangistusega. Kurm märkis, et tema hinnangul ei saa käesoleva juhtumi puhul rääkida maksimumkaristusest.

Kriminaalasi alustati riigisaladuseks tunnistatud teabe avalikustamise, ebaseadusliku edastamise või sellele ebaseadusliku juurdepääsu
võimaldamise tuvastamiseks.

Menetlust alustati välisministeeriumi avalduse alusel, seoses möödunud nädalal ajakirjanduses avalikustatud Vene Föderatsiooni kodanike
Sergei Markovi ning Vassili Jakemenko sissesõidukeelde käsitleva informatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles