Bordellipidajatel lasub süüdistus prostituutide ründamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostitutsioon.
Prostitutsioon. Foto: Caro / Scanpix

Tallinnas astusid esmaspäeval kohtupinki kaks naist, kes süüdistuse järgi tegelesid pealinnas prostitutsiooni vahendamisega ning korduvalt ründasid enda alluvuses töötanud lõbunaisi.


Süüdistuse järgi oli bordelliäri eestvedaja 32-aastane Jelena, kes rentis mullu sügisel ja talvel Tallinnas Maneeži ja Juhkentali tänaval kaks korterit, palkas kuus prostituuti ning asus intiimteenuseid vahendama. Naine täitis dispetšeri ülesandeid, võttes klientidelt vastu tellimusi, samuti kasseeris ta pärast intiimteenuste osutamist klientidelt raha ning maksis lõbunaistele saadud tulust palka.

Samas selgub süüdistusest, et Jelena ei suhtunud oma alluvatesse heatahtlikult ning korduvalt ründas neid. Nii virutas ta mullu 7. novembril Maneeži tänava korteris ühele prostituudile rusikaga vastu lõuga ja nina ning röövis temalt 2500 krooni.

Mullu 8. detsembril kasutas Jelena koos oma tuttava Juliaga (30), kellelt ta üüris bordelli pidamiseks korterit, taas vägivalda ühe lõbunaise suhtes. Nimelt hoidsid naised prostituudil käsi selja tagant kinni ja jagasid hoope vastu pead ning nägu, sundides nii kannatanut osutama ühele mehele intiimteenuseid.

Ühtlasi võttis Jelena samal päeval ühelt prostituudile kuulunud 500 krooni ning tekitas teisele lõbunaisele peksmise ja juustest kiskumisega füüsilist valu.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Jelena süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises, röövimises, varguses ja orjastamises, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni 12-aastaks vangi saata. Ka Julia sai süüdistuse prostitutsioonile kaasaaitamises ja orjastamises.

Esmaspäeval jõudsid süüdistatavad ja prokurör karistuste osas kokkuleppele ning kohus langetab kokkuleppe kinnitamise asjus otuse kolmapäeval. Prokuratuur nõudis Jelenale kolmeaastast reaalselt vangistust ning Juliale kuuekuulist tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles