Tallinn asutab noore õpetaja stipendiumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Jäppinen.
Kaia Jäppinen. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus asutab homme Tallinna linna noore õpetaja stipendiumi, millega väärtustatakse munitsipaalharidusasutuste noori õpetajaid.


Stipendiumi võivad saada õpetajad, kes tulevad edukalt toime kultuuriliselt mitmekesise õpilaskonnaga eestikeelses haridusasutuses või kakskeelse õppekavaga venekeelses haridusasutuses ja oma tööga tugevdavad ühtekuuluvustunnet eri kultuuride vahel, teatas Raepress.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on stipendiumi asutamise eesmärk tunnustada ja väärtustada pedagoogitööd munitsipaalharidusasutustes ning tõsta esile neid pedagooge, kes tulevad edukalt toime mitmekultuurilises keskkonnas.

«Stipendiumiga tunnustakse Tallinna haridusasutustes lõimumise valdkonnas töötavaid noori pedagooge, kes on töötanud pedagoogina kaks kuni viis aastat. Eelarvevahendite olemasolul antakse igal aastal välja kuni 15 stipendiumit, ühe stipendiumi suuruseks on 20 000 krooni,» selgitas Jäppinen.

Stipendium määratakse üks kord aastas, stipendiumitaotluste esitamise tähtajad määrab stipendiumikomisjon ning need avaldatakse Tallinna veebilehel. Taotlusi stipendiumi määramiseks võivad komisjonile esitada haridusasutuse juht, haridusasutuse hoolekogu või õpetaja ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles