Ettevõtjad taotlevad Tallinnalt üle kaheksa miljoni krooni stardiabi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
12 protsenti taotlusi laekus tootmisettevõtetelt.
12 protsenti taotlusi laekus tootmisettevõtetelt. Foto: Sille Annuk.

Ettevõtlusametile laekus 122 taotlust ettevõtlustoetuste taotlemiseks, kõige rohkem esitati taotlusi stardiabi saamiseks.


Stardiabile laekus 92 ja praktikajuhendaja toetuse saamiseks 11 taotlust, vahendas Raepress. Koolitustoetuse taotlusi oli kaheksa, uute töökohtade loomise toetuse taotlusi kuus, patenditoetuse taotlusi kolm ja inseneri välisriigis täiendusõppetoetuse taotlusi kaks.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on majanduslikult raskel ajal äärmiselt oluline jätkata nii alustavate kui tegutsevate ettevõtete linnapoolset toetamist, mida näitab ka üha kasvav taotluste arv - võrreldes kevadise taotlusvooruga oli septembri keskpaigas lõppenud voorus ettevõtlustaotlusi viiendiku võrra rohkem. «Väga paljud Tallinna linna toetusmeetmed on suunatud just uute ettevõtete ja töökohtade loomisele või olemasolevate ettevõtete konkurentsivõime parandamisele,» märkis Mutli.

Stardiabi taotlusi esitati kogusummas 8,2 miljonit krooni. Ligi 70 protsenti taotlustest laekus äri-ja isikuteenuseid pakkuvatelt ettevõtetelt. Rohkesti oli taotlejate hulgas erinevaid IT- ja meediateenuseid pakkuvaid ettevõtteid, ligi 20 protsenti. Endiselt oli taotlejate seas palju autoremondi-ja hooldusteenuse pakkujaid ning iluteenuse osutajaid. Nii tootmis- kui toitlustusettevõtetelt laekunud taotlusi oli 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles