Napsu võtnud metsakülastajad häirivad politsei tavatööd

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ida-Viru politsei on hädas purjus marjuliste ja seenelistega, kes metsa ära eksivad ja koduteed ei leia.

Politseil kulub nende peale palju aega ja ressurssi, näiteks kaasati ühte otsimisse õhuväe helikopter, mille lennutund maksab 40 000 krooni, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Näiteks üks pere läks metsa. Õhtul hilja teatati, et pereisa on kadunud ja nad ise ka väitsid, et ta oli tarvitanud alkoholi,» kirjeldas Ida-Viru politsei komissar Kalle Kuusik ühte juhtumit. «Hommikul, kui politsei suundus teostama otsinguid, leiti see pereisa teelt, kui ta suundus juba kodu poole.»

Sel korral lõppes kõik hästi, aga politsei hinnangul on see väga vastutustundetu käitumine.

Kuusiku sõnul ei tohiks halva enesetunde puhul üldse metsa minna. Alles hiljuti otsustas üks naisterahvas metsa minna, kuigi oli hommikul end halvasti tundnud ning ka südemerohtu võtnud.

«Kuna tegu oli sügava laukasooga, kasutasime kaitsejõudude helikopteri abi, mis ka naisterahva leidis,» rääkis Kuusik. «Kõik lõppes tõepoolest õnnelikult, aga kõik need juhtumid on väga ressursikulukad ja maksumaksja raha läheb arvata võib, et valesse kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles