Tõendid kinnitavad ööklubis bordellipidamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Harju maakohtus avaldatud tunnistajate ütluste põhjal palkas Kaido Esna (esiplaanil) tööle kümneid lõbutüdrukuid, kes said ühe vahekorra eest kliendiga 400 krooni.
Eile Harju maakohtus avaldatud tunnistajate ütluste põhjal palkas Kaido Esna (esiplaanil) tööle kümneid lõbutüdrukuid, kes said ühe vahekorra eest kliendiga 400 krooni. Foto: Toomas Huik

Kuigi kuritegelikku organisatsiooni kuulumises ja bordellipidamises süüdistatud Tallinna ööklubi Lily töötajad väidavad, et ei teadnud majas käivast porduelust midagi, näitasid eile kohtus ilmsiks tulnud asitõendid muud, kirjutab Risto Berendson ajalehes Postimees.

Sada lehekülge pikk pealtkuulatud telefonikõnede stenogramm annab üsna selge pildi sellest, kuidas üle kümne aasta tegutsenud bordelliäris asju aeti, kliente toonud taksojuhtidele maksti ja lõbutüdrukuid tööle võeti.

Ometi keeldusid kohtualused juba kaks aastat tagasi alanud kohtuistungil ütlusi andmast. Erandiks oli vaid äride väidetav perenaine Signe Hein, kes oma kaitsja Andres Gorkini eestvedamisel eile kohtus suu lahti tegi.

«Minu süü on see, et kui see asi seal aset leidis, nii nagu praegu tundub, siis ma oleksin pidanud tihedamini õhtuti seal kohal käima,» teatas Signe Hein, keda peeti aastaid pealinna tuntuima bordelli perenaiseks.

«Ma olin võib-olla liiga sinisilmne,» rääkis Hein. «Usaldasin, politsei kontrollis meid, kõik toimis. Kui mõni strippar läks üle lubatud piiri ja astus kliendiga privaatruumis vahekorda, siis toimus see minu teadmata.»

Heina jutt võiks isegi usutav tunduda, kui politsei salajastelt salvestistelt poleks kuulda, kuidas naine räägib Lily ja Tihase tänava bordellide majandamisel abiliseks olnud Kaido Esnaga bordelliäris tegutsevate konkurentide sulgemisaegadest ja klientuurist.

Kümmekond aastat tagasi kasiinoärimees Armin Karu mõrva plaanimisega tuntuks saanud Esna vastutusel oli peamiselt Tallinnas Tihase tänaval asunud maja, kus paberite järgi tegutses süütu tantsustuudio.

Mõlemad kohad sulges politsei 2006. aasta oktoobris. Selleks ajaks oli bordelliäri eestvedajate suhtes algatatud kriminaalasjas tõendeid kogutud juba rohkem kui kaks aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles