Röövmõrvar viibis vabaduses kohtu armust

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Арест. Иллюстративное фото.
Арест. Иллюстративное фото. Foto: AFP / Scanpix

Jõgevamaal 77-aastase naisterahva jõhkras röövmõrvas kahtlustatav mustlane viibis vabaduses tänu sellele, et kohus otsustas viimati teda süüdi mõistes asendada vangistuse ühiskondliku kasuliku tööga.

 
Lõuna ringkonnaprokuröri Anneli Hinto sõnul mõisteti 52-aastasele Nikolaile üldkasulikku tööd karistusena salajase varguse eest.

«Taolisi varavastaseid kuritegusid on tema arvel varasemast juba korduvalt ja ühes asjas astub ta peagi Järvamaal süüdistatuna taas kohtu ette,» ütles Hinto.

Ringkonnaprokuröri sõnul elab röövmõrvas kahtlustatav isegi Järvamaal ja seetõttu oli tema seostamine Jõgevamaal toimunud röövmõrvaga tavalisest keerulisem.

Ametliku töökohata mustlase elustiil tunduski uurimise andmetel olevat rohkem selline, et mees näppas sealt, kus võimalus avanes.

Tema varasemast kriminaalregistrist leiab autode kütusepaakidest bensiini varguse. Samuti ripakile jäetud tööriistade hõlma alla pistmise ja muud. Ent ühtegi vägivaldset kuritegu mehe arvel seni ei olnud.

Uurijad jätavad esialgu avalikkuse eest saladuseks, mis asjaoludel Järvamaal elav Nikolai 7. augustil Jõgevamaal Arisvere külasse sattus. Väidetavalt tekkis tal üksinda elava 77-aastase Elviga tüli, mille käigus mees naise maha lõi.

Kolhoosis 40-aastat traktoristina töötanud Elvi surnukeha leidis tema kodutare trepilt postiljon. Ajakirjanduses levinud versiooni, et naise mõrvarelvaks oli kaheharuline hark, ei soovi prokurör kinnitada.

«Mina seda küll väita ei saa ega julge,» ütles ringkonnaprokurör Hinto.

Poolteist kuud võimalikku kahtlusalust otsinud Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseid saatis edu eelmine nädal, kui Nikolai kolmapäeval kinni peeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles