Ilves rõhutas mere- ja õhubaaside tähtsust liitlaste abi vastuvõtmiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja õhuväe ülem Valeri Saar.
President Toomas Hendrik Ilves ja õhuväe ülem Valeri Saar. Foto: Kaitseväe peastaap

President Toomas Hendrik Ilves ütles tänasel õhu- ja merebaaside külastusel, et viimased on olulised liitlaste abi vastuvõtmisel.

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Ämari lennubaasi ning mereväebaasi miinisadamas, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

Õheväe ülem, brigaadikindral Valeri Saar andis ülevaate Eesti õhuväe tänastest aktuaalsetest teemadest. Samuti külastas president õhuoperatsioonide juhtimiskeskust ning tutvus Ämari lennuvälja ehituse kuluga.

«Kollektiivse kaitse seisukohalt on esmatähtis, et saaksime õhu- ja mereteede kaudu vastu võtta meie liitlaste vägesid,» rõhutas president Ilves. «Ämari lennuvälja valmides on võimalik NATOl siit läbi viia Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi turvamise missioone.»

Mereväebaasis tutvustas mereväe ülem, mereväekapten Igor Schvede operatiivolukorda ning esitles selle aasta suurima Läänemere mereväeoperatsiooni Open Spirit 2009 tulemusi.

Lisaks käis president Ilves miinijahtija EML Admiral Cowen pardal ning külastas mereväebaasi sõdurikodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles