Kohus karistas Rehe Hotelli omanikku autoriõiguste rikkumise eest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio.
Raadio. Foto: Caro / Scanpix

Riigikohus otsustas möödunud nädalal karistada OÜ AA-LAN’i 50 000-kroonise trahviga seoses ettevõttele kuuluvas Rehe Hotellis edastatavate muusikateoste avaliku esitamisega 2007. aastal, ilma autoriõiguste valdajate loata.

Rehe Hotell esitas restoranis avalikult raadiost edastatavat muusikat ärilisel eesmärgil, jättes teose autoritele, esitajatele ja fonogrammitootjatele tasu fonogrammi kasutamise eest maksmata.

Autoriõiguse seaduse kohaselt võib teose avalik esitamine toimuda ainult juhul, kui teose avalikku esitamist korraldav isik on saanud autorilt, tema õigusjärglaselt või autorit esindavalt kollektiivse esindamise organisatsioonilt eelneva loa teose avalikuks esitamiseks.

Lisaks on ärilisel eesmärgil avaldatud fonogrammi kasutamisel üldsusele suunamiseks õiglase tasu saamiseks õigus ka teose esitajal ja fonogrammitootjal. 

Nüüdseks on OÜ AA-LAN sõlminud lepingud Rehe Hotellis fonogrammide kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles