Tallinna loomaaia leopardilapsed kolivad kolme eri riiki

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard
Amuuri leopard Foto: Tallinna loomaaed

Ülemaailmse liigikaitse programmi kohaselt lähevad mullu mais Tallinna loomaaias sündinud leopardihakatised eri loomaaedadesse - Edgar USAsse, Kaia Inglismaale ja Toomas Soome.


Seetõttu hakati sel nädalal noori amuuri leoparde transpordieelseks karantiiniks emast võõrutama, teatavad loomaaia uudised.

Muudest loomaaia selle nädala olulisematest sündmustest leiab äramärkimist, et viinakuu algus tõi järsu ilmamuutuse ja loomaaia heakorrateenistusel läks kiireks. Kähku hakati välja kaevama ja talvitusmajja viima suveks ajutiselt välja pandud troopilisi dekoratiivtaimi.

Hoogu sai juurde lähistroopiliste taimede talvitumiseks mõeldud kilehoone rekonstrueerimine.
Ka zoo-osakonnad jätkasid loomade ümberkolimist köetavatesse majadesse

Eelmisel nädalavahetusel jõudsid Tšehhimaalt Ostrava loomaaiast kohale kaks verevärskenduseks mõeldud vöötkakku. Nüüd saab siinsete lindudega kokku panna kaks uut kakupaari, kus paarilised pole omavahel sugulased.

Eile oli loomaaias seitsmendate klasside õpilastele juba traditsiooniliselt üleriigilise bioloogiaolümpiaadi Tallinna koolivoor, milles osales ligi 500 õppurit.

Viimaseid päevi saab veel telefonil 694 3314 registreeruda meie loodusõpperingidesse, kuhu on jäänud veel mõned üksikud vabad kohad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles