Tallinn vähendas ajutiselt reklaamimaksu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjad välireklaamitulbad kesklinnas.
Tühjad välireklaamitulbad kesklinnas. Foto: Raigo Pajula.

Linnavolikogu otsustas vähendada järgmisel aastal ajutiselt Tallinnas kehtiva reklaamimaksu määra.


Alates 1. jaanuarist kuni 31. detsembrini 2010 on reklaamimaksu määr Tallinnas viis krooni reklaami ühe ruutmeetri kohta päeva arvestuses. Praegu on reklaamimaksu suuruseks seitse krooni ruutmeetri eest päevas.

Abilinnapea Jaanus Mutli kinnitusel on tegemist linnapoolse vastutulekuga ettevõtjatele raskes majandusolukorras. Reklaamimaksu täielikult kaotada linn ei kavatse, sest esiteks on Mutli sõnul tegemist siiski linnaeelarve ühe tululiigiga.Teiseks olevat reklaamimaks vajalik seetõttu, et ära hoida linnapildi visuaalset reostamist välireklaamidega, nagu on juhtunud näiteks Ukrainas.

Ettevõtlusameti hinnangul maksumäära ajutine vähendamine linnaeelarve laekumistesse muudatusi ei too, sest prognoosi kohaselt aitab maksumäära vähendamine reklaamiturgu aktiviseerida. Reklaamimaks peaks tuleval aastal tooma linnaeelarvesse 35 000 krooni päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles