Narva premeeris küünlajala leidjat 5000 krooniga

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kirikust varastatud küünlajalg.
Narva kirikust varastatud küünlajalg. Foto: Politsei

Narva linnavalitsus tegi korralduse eraldada eelarve reservfondist kultuuriosakonnale 5000 krooni, et see annaks raha üle kohalikule luteri kogudusele. Sel moel hüvitati preemiaraha, mille kirik annetas inimesele, kelle info aitas leida 100 000 krooni maksva varastatud küünlajala.


Filippova sõnul küünlajalga leida aidanud isiku kohta käivat infot ei avalikustata, kuid üks on kindel - see ei ole politseinik. Ka koguduse õpetajale Villu Jürjole jääb informaator anonüümseks. Vaimulik rääkis, et premeeritu sai raha ning koguduse raamatupidamine ei maksnud makse, kuna saaja nimi ja andmed ei olnud teada, kirjutab Põhjarannik.

«Andke andeks, me tahtsime küünlajalga tagasi saada, mitte bürokraatiaga tegelda. Muidu poleks meil seda küünlajalga tõenäoliselt olnudki,» pani koguduse õpetaja prioriteedid paika.

Ajalehele teadaolevalt oli kogudusel algul kavas premeerida informaatorit 10 000 krooniga, kuid lõpuks piirduti nende 5000 krooniga, mille linnavalitsus hüvitas. Põhjaranniku küsimusele, miks otsustas linnavalitsus rahaliselt aidata MTÜd Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Narva Aleksandri Kogudus, vastas linnapea Tarmo Tammiste, et motiiv oli üllas: «Koguduselt varastati küünlajalg - selleks, et seda oleks kergem üles leida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles