Ühendkuningriigi kindral kiitis Eesti sõdureid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise väekontingendi tankid liivatormis Afganistanis.
Rahvusvahelise väekontingendi tankid liivatormis Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

Ühendkuningriigi kindral, Afganistani Helmandi väekoondise ülem ütles, et eestlased on sel suvel lahingutes võidelnud nagu tiigrid.

«Eesti sõdurid on sel suvel Helmandis võidelnud nagu tiigrid, vapralt ja raevukalt,» iseloomustas Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Tim Radford tema alluvuses Lõuna-Afganistani Helmandi provintsi ühes tulisemas punktis võitlevat jalaväekompaniid Estcoy-8.

«Eesti sõdurid on väga head ja nad on eeskujulikult juhitud,» lisas Radford.

Brigaadikindral Radford andis Eesti üksuseid külastavale Eesti kaitseväe juhatajale kindralleitnant Ants Laaneotsale ülevaate julgeoleku olukorrast ja operatsioonidest Helmandi provintsis Ühendkuningriigi 19. kergejalaväebrigaadi vastutusalal.

Praegu teenivad NATO operatsioonil ISAF Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis Eesti jalaväekompaniid Estcoy-8 ja Estcoy-E, logistiline toetuselement NSE-7 ning staabiohvitserid ja staabiallohvitserid.

Jalaväekompanii Estcoy-8 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus. Valimiste ajaks Afganistani saadetud Estcoy-E teenib USA merejalaväe 2. brigaadi koosseisus. Kokku on Eesti kontingendi suurus Afganistani Islamivabariigis pisut alla 300 kaitseväelase.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles